Créme Brûlée

Créme Brûlée

Print Recipe
Course Dessert, Tilltugg
Cuisine Italian
Keyword Dessert

Ingredients

  • 1 st vaniljstång
  • 5 dl Vispgrädde
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 7 st äggulor
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 5 msk Råsocker

Instructions

  • Sätt ugnen på 150°C.
  • Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
  • Koka upp vaniljfrön, vaniljstång, grädde och mjölk i en kastrull. Ta från värmen och låt dra i 10 minuter. Ta bort vaniljstången.
  • Rör ihop äggulor med socker. Blanda med gräddmjölken.
  • Fördela smeten i ugnssäkra portionsformar.
  • Ställ formarna i vattenbad i ugnen tills de blivit fasta i konsistensen, ca 40 minuter. Testa genom att skaka lite på en form och se om puddingen rör sig. Hit kan förberedas, låt då svalna och förvara i kylen.
  • Vid servering: Strö råsocker över brûléerna och bränn av med en brännare.
Scroll Up