Fish Gratain

Fish Gratain

Print Recipe
Course Fisk, Räkor
Cuisine Europeiskt
Keyword Fisk

Ingredients

Duchessepotatis

  • 800 gram Potatis Mjölig
  • 1/2 tsk salt
  • 50 GRAM Smör
  • 2 st Ägg
  • 1 tsk Salt Fint

Fisk

  • 600 gram Torskfilé Fryst
  • 4 krm salt
  • 4 krm Svartpeppar Malen

Dillsås

  • 3 msk Smör
  • 3 msk Vetemjöl
  • 3 dl Vispgrädde
  • 2 dl Vatten
  • 1 msk Fiskfond Buljong
  • 1 kruka Dill - färsk
  • 1 tsk salt
  • 2 krm Svartpeppar Malen
  • 1 st Citron

Topping

  • 250 gram Handskalade Räkor
  • 1/2 kruka Dill - färsk

Instructions

  • 1. Värm ugnen till 200 grader.
  • 2. Duchessepotatis: Skala potatisen och koka i saltat vatten i ca 20 min.
  • 3. Fisk: Salta och peppra torskbitarna.
  • 4. Dillsås: Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa ut i smöret ordentligt. Tillsätt grädde, vatten och fiskfond och låt såsen sjuda under omrörning i 5 min. Tillsätt finhackad dill, salt och peppar. Smaka av med citronsaft och ställ åt sidan.
  • 5. Duchessepotatis: Sila av potatisvattnet. Tillsätt smör, äggulor och salt till potatisen och vispa samman till ett mos med hjälp av en ballongvisp.
  • 6. Spritsa eller klicka runt moset i en ugnsfast form, lämna en “grop” i mitten till fisken. Lägg fiskbitarna i mitten och toppa med hälften av räkorna. Häll över dillsåsen och grädda mitt i ugnen i ca 25 min.
  • 7. Toppa fiskgratängen med resten av räkorna och dekorera med dillvippor.
Scroll Up