Fördela i maskin.
Häll på vetemjöl ett mått i taget.
Låt maskinen jobba.
Den ska inte rinna och den ska inte bli en klump.
Vänta med de sista decilitrarna mjöl.
I med ett knippe finrivna morötter, ca 2-3 msk olivolja och kanske 2-3 tsk salt.
Sedan fyll på med det sista mjölet så sakteliga.
Trögflytande ska det vara.
Lägg i behållare med lock och låt jäsa ett dygn i kylskåp.
Du ska inte knåda degen sedan utan dra ut den, vik dubbel och forma 2 limpor. Vecket neråt.
Jäs på ugnsformen tills ugnen är varm.
In i mitten av ugnen (250 grader), häll ett glas vatten ner på botten av ugnen och sänk värmen till 225 grader.
Eller 200 grader. Det funkar oavsett.
Grädda i 35-40 minuter.
Knäpp med fingrarna på undersidan.
Fin färg ovanpå och ”ihåligt” ljud när du knäpper och de är klara.
Låt dem vila och svalna.